Demjén Rózsi mindent visz

2015.05.22. 18:32
Budapest ünnepel, hiszen hétvégétől újra teljes vonalon közlekedik a négyes-hatos, és végre búcsút inthetünk az átkozott pótlóbuszoknak. Örömünkben érdemes lesz felkeresni néhány partit is, hiszen a bulinegyed most sem szűkölködik programokban. De hogy mi köze ennek Demjén Rózsihoz, az a programajánlónkból derül csak ki.

Iggy Pop és a rókatündér (péntek)

"Most már egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy 2015 egyik legkellemesebb magyar filmes meglepetése a Liza, a rókatündér volt" – írtuk korábban a filmről, amit egyébként nagyon szerettünk. A filmzene szerzője Tövisházi Ambrus volt, aki megpróbálta minél korhűbben visszaadni a hatvanas évek ázsiai beatzenéjének hangulatát. A munkafolyamatról még az Indexnek is mesélt, most pedig akár bulizhatunk is az alkotókkal. Péntek, 20:00, Fogasház (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51.)

Egy igazi amerikai zenészlegenda, a Minutemenből ismert Mike Watt érkezik Budapestre, aki játszott a Dos, a Firehouse és a Banyan zenekarokban, majd Iggy Pop is bevette újraszervezett zenekarába, a Stoogesba. Ezúttal a Missingmen nevű zenekarával jön Magyarországra, az előzenekar pedig a cseh Už jsme doma lesz. Péntek, 21:00, S8 Underground Club (Budapest, VIII. kerület, Kőfaragó utca 8.)

Első nagylemezének örvendezik az Index által is kedvelt Fran Palermo, akik ezúttal a Hajón koncerteznek majd. Az új anyagról egy dal, a Requiem N°21 ráadául az Indexen debütált, úgyhogy még akár az olvasóink is jól ismerhetik. A vendég a Passed és a Musica Moralia lesz. Péntek, 20:00, A38 (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

Alterbuzivízió (szombat)

Szombaton lesz az Eurovízió döntője, amiről az Index is tudósít majd, hogy közösen izgulhassunk Csemer Boggie-ért. A Beat on the Brat ennek apropóján közösségi szurkolást és bulizást is szervez. "Lesz egy nemzetközi popesemény, amit itthon nemigen lehet nyilvános helyen nézni, és sajnos túl komolyan is vesznek. Ezen próbálunk változtatni. Komolytalan, akciós piálós játékkal egybekötött Euroviziós nézést tartunk!" – írják. Az eredményhirdetés után pedig az Alterbuzi nevű melegbuli-sorozat Buzivision nevű partijáé lesz a főszerep. Szombat, 21:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Csak nemrég mutattuk be A Szám tavalyi nyerteséről, a Middlemist Redről készült kisfilmünket, és a zenekar máris tovább pörög: ezúttal a második születésnapjukat ünneplik. Az évforduló alkalmából egy szitáros is csatlakozik hozzájuk, az előzenekar pedig A Szám idei fordulójában is remekül teljesítő Hello Hurricane lesz. Szombat, 20:00, PRLMNT (Budapest, VI. kerület, Teréz körút 62.)

A semmiből jöttek, a világhír felé tartanak

A Bermuda legújabb, kártyázós klipjében Demjén Rózsi, az aki mindent visz, nem szállhat vele szembe se Dopeman, se Jancsó Miklós, de még Kis Grofó sem. A Liszt- és Kossuth-díjas művész zenekarával a Barba Negrában játszik majd, és talán azt is megmutatja, hogy tényleg mindenben ő a legjobb. Szombat, 18:30, Barba Negra Track (Budapest, XI. kerület, Prielle Kornélia utca 4.)

+1! (vasárnap és hétfő)

"Az egyik legbetegebb film, evör" – olvashatjuk az athéni Yorgos Lanthimos filmjéről az egyik fórumban. A Kynodontas (ismertebb angol címén Dogtooth) egy a külvilágtól elzárva élő család bizarr és aberrált mindennapjait mutatja be. A film egy Oscar-jelölést és 17 másik díjat is kapott, többek között Cannes-ban. Vasárnap, 19:00, Kolor (Budapest, VII. kerület, Király utca 13.)

Nemrég adta ki új lemezét az idén tízéves, stockholmi Agent Side Grinder, akik most az A38 hajón is bemutatják az új, Alkimia című anyagot. A csapat egyszerre táplálkozik a Joy Division, a korai Depeche Mode, a Suicide és a Cabaret Voltaire hagyományából, amit most élőben is megmutatnak. Előttük egy magyar dark-elektropop lányduó, a Black Nail Cabaret zenél majd. Hétfő, 19:30, A38 (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)