Megnyílt a Könyvhét

2015.06.04. 17:33

Sárközy Mátyás József Attila-díjas író beszédével nyílt meg a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermeknapok Vörösmarty téri központi rendezvénye csütörtök délután Budapesten, írja az MTI.

Sárközy Mátyás emlékeztetett arra, hogy 2014-ben a könyvpiac forgalma mintegy 44 milliárd forint volt, ennek legnagyobb részét a szépirodalmi művek kereskedelme tette ki. Tavaly több mint ezer könyv jelent meg összesen 18 millió példányban és európai viszonylatban Magyarországon legnépszerűbb a fikciós próza - tette hozzá, méltatva a kiadók munkáját.

Sárközy Mátyás hangsúlyozta, hogy a magyar irodalom ívének töretlenségét egyedül a "közfigyelem reflektorfényében sugárzó" új mesterművek születése biztosíthatja.

A Vörösmarty téren hétfőig több mint kétszáz kiadó várja kínálatával az érdeklődőket, az idei könyvhétre 326 új könyv jelent meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás