Meghalt Somody Kálmán színész, politikus

2015.06.09. 10:33

A Színház.hu értesülése szerint 72 éves korában, hosszú betegség után meghalt Somody Kálmán színész, az SZDSZ egykori politikusa.

Somody Kálmán 1943. jan. 7-én született, 1963-ban az Állami Déryné Színházban kezdett játszani, majd dolgozott a Pécsi Nemzeti, a debreceni Csokonai, a szolnoki Szigligeti és a Békés Megyei Jókai Színházban. 1988–1990 között egy művelődési ház igazgatója volt, majd a Szabad Demokraták Szövetsége aktív politikusaként, önkormányzati képviselőjeként dolgozott.

Hozzánk tartozott és nagyon fáj, hogy már nincs köztünk. Mindannyian szerettük őt emberként és színészként is, hiszen minden minőségében igaz és igazi volt. Világéletében epizodistaként szerepelt, számos vidéki színházban megfordult a pályája során, az utóbbi időben pedig gyakran hívták fiatal filmesek

- mondta a Színház.hu-nak Bálint András, a Radnóti Színház igazgatója.

Somody ritkán, de filmekben is szerepelt, legutóbb a Parkoló című Miklauzic Bence-filmben lehetett látni, de feltűnt Mundruczó Kornél első filmjében, a Nincsen nekem vágyam semmiben, illetve a Johannában is. Szerepelt Reisz Gábor Külalak című rövidfilmjében is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport