János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rudolf Péter is budapesti díszpolgár lett

2015.06.19. 14:39
Nyolc új díszpolgárt avattak ma a fővárosban: sportolók, művészek, tudósok részesültek az elismerésben.

Az elismerést Marton Éva Kossuth-díjas operaénekesnő, a nemzet művésze; Hámori József Széchenyi-díjas biológus; Portisch Lajos olimpiai bajnok sakkozó, a nemzet sportolója; Rudas Ferenc korábbi válogatott labdarúgó és sportvezető; valamint Rudolf Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész vehette át Tarlós István főpolgármestertől. A szintén Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész és színházigazgató Bálint András távollétében a díszpolgári címet fia, Bálint Dániel vette át.

Posztumusz elismerésben részesült Kerkápoly Endre Széchenyi-díjas mérnök és Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó. A kitüntetést gyermekeik - Kerkápoly Endre, valamint Varga Attila és Katalin Stadik - vették át. Tarlós István szerint a kitüntetettek mindannyian évtizedek kitartó munkájával teremtettek közösséget, maradandót alkotva mind szakmai, mind emberi értelemben.

Budapest mindig úgy fejlődhetett, hogy kimagasló személyiségek, hazafias elkötelezettségű emberek a közösség javára alkottak, munkálkodtak

- tette hozzá a főpolgármester. A díszpolgári címek adományozásáról a Fővárosi Közgyűlés képviselői áprilisban döntöttek, az elismeréssel együtt bruttó egymillió forintot kapnak a kitüntetettek.