Szarajevóban is bemutatkozik a magyar falcolós film

2015.07.14. 15:53

Négy magyar dokumentumfilm fog szerepelni az idei szarajevói filmfesztiválon, az egyikről, Nagy Dénes Seb című filmjéről mi is írtunk itt. Az HBO saját gyártású filmjében olyan emberek beszélnek a rendezőnek, akik egykor vágták magukat pengékkel vagy üvegszilánkokkal, de azóta már sikerült maguk mögött hagyniuk az önsértést.

A Seb mellett bemutatkozik Almási Tamás (Sejtjeink, Puskás Hungary) legújabb dokumentumfilmje, a Tititá, ami a tizennyolc éves, gitáros Antiról szól aki az istenadta tehetségét megpróbálja intézményes keretek között fejleszteni. Bemutatják Hörcher Gábor Drifter című filmjét is egy szegénységben élő, Bakony-vidéki 17 éves srácról, akinek az a nagy álma, hogy raliversenyző lesz és autót épít magának. Ugyancsak levetítik Gerő Marcell és László Sára Káin gyermekei című filmjét, ami Monory Mész András 1985-ös, fiatalkorú rabokról szóló Bebukottakjának folytatása. Gerővel készült interjúnkat itt lehet elolvasni.

A fesztivál keretében megrendezendő Talents Sarajevo programra 71 pályakezdő filmes kapott meghívást, köztük Bayer Csilla forgatókönyvíró, Csüllög Edina rendező, Kerékgyártó Yvonne rendező-forgatókönyvíró, Kovács Claudia operatőr, Mráz István producer és Zurbó Dorottya rendező.