Frekvenciát kapott a Tilos Rádió

2015.07.24. 18:19

A Médiatanács a legutolsó ülésén eredményt hirdetett 3 budapesti frekvencián, 12 új frekvenciapályázatot készít elő, bírságokat szabott ki televíziós kvótakötelezettségek és műsortovábbítási kötelezettségek megsértése miatt, 9 közösségi médiaszolgáltatót pedig műszaki fejlesztésre szolgáló pályázati támogatáshoz juttatott, áll a tanács oldalán.

A 3 budapesti frekvencia nyerteseinek egyike a Tilos Kulturális Alapítvány, így a Tilos Rádió továbbra is a fővárosi 90,3 MHz-es hullámsávon működhet tovább. A 90,3 MHz-ért versenyben lévő másik pályázó a Gazdasági Rádiót működtető Műsor-hang Zrt. volt. Mivel azonban ők a Budapest 94,2 MHz hasznosítását elnyerték, így hiába pályáztak még két hangsávra, azokat a törvény szerint nem nyerhették el.

A másik két budapesti frekvenciánál: A 105,9 MHz-nél a Hang-Adás Kft.-t nyert (Napi Gazdaság), a 92,1 MHz-et pedig a frekvenciát jelenleg is működtető Klasszik Rádió szolgáltatója, az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft. nyerte el.

A többi frekvenciáról, a büntetésekről, a további pályázati lehetőségekről a Médiatanács oldalán olvashat bővebben.  • Tippek
  • Bankszámla