Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Pályázatot írtak ki négy budapesti színház vezetésére

2015.07.30. 14:11

Kiírta a pályázatot a Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Centrál Színház és a József Attila Színház ügyvezető igazgatói posztjára a Fővárosi Önkormányzat, a megbízatások ötéves időtartamra szólnak, írja az MTI.

A négy, nonprofit kft. formában működő színház jelenlegi ügyvezetőjének megbízatása 2016. január 31-én jár le.

A felhívásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján csütörtökön tették közzé, bár nekem nem sikerült megtalálni még.

A kormany.hu-n olvasható kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört mind a négy színház esetében 2016. február 1-jétől 2021. január 31-ig tölthetik be a nyertesek.

A színházak ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megteremtése.

Az előadóművészeti törvény szerint a pályázatokat a benyújtási határidőt követő harminc napon belül kell elbírálni. A munkakör betöltéséről - a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve - a munkáltatói jogkör gyakorlója harminc napon belül, önkormányzati fenntartó esetén a következő képviselő-testületi ülésen dönt.

A pályázatokat véleményező szakmai bizottságokba a Fővárosi Közgyűlés Hassay Zsófia és Orbán Gyöngyi képviselőket delegálta.

A jelenlegi igazgatók közül Máté Gábor, a Katona József Színház vezetője, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója és Puskás Tamás, a Centrál Színház ügyvezetője már jelezte, hogy újból pályázik a posztra.

A Radnóti Színházat 30 éve vezető Bálint András úgy nyilatkozott, hogy már nem pályázik újra. A társulat vezető színművésze, Kováts Adél viszont az MTI-nek is megerősítette, hogy pályázik a Radnóti Színház igazgatói posztjára.