Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Hosszú időre bezár az Uránia két moziterme a viharkárok miatt

2015.08.27. 19:24

Átmenetileg bezárt a viharkárok miatt az Uránia Nemzeti Filmszínház két alagsori kamaraterme - közölte a Nemzeti Filmszínház Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Az augusztus 17-i hatalmas vihar miatt a Rákóczi út 21. szám alatt található, film- és mozitörténeti jelentőségű műemlék épület beázott, az alagsorban üzemelő, 60 fős Csortos és a Fábri terem víz alá került.

A mentés azonnal megkezdődött, de a több száz köbméter vízzel szemben minden emberi erőfeszítés kevésnek bizonyult. Az intézmény közölte, hogy az özönvízszerű eső okozta kár jelentős, a teljes alsó szintet azonnal le kellett zárni. A kárfelmérés- és -mentesítés idejére a Fábri és Csortos teremben az összes vetítés elmarad.

A 425 fős díszterem változatlanul üzemel. A menedzsment mindent megtesz a kialakult helyzet mielőbbi rendezése érdekében, valamint bízik abban, hogy az Uránia Nemzeti Filmszínház belátható időn belül ismét teljes kapacitásával működhet - áll a közleményben.

A helyreállítás hosszú ideig tarthat,

az őszi, téli rendkívül sűrű rendezvényidőszak programjait a díszteremre koncentrálva alakítják át, úgy, hogy minél több programelem megvalósulhasson.