Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Sokkolónak ígérkezik Banksy élményparkja, a Dismaland

2015.08.27. 17:42

Öt hétig lesz látogatható Banksy anti-Disneylandje, a Dismaland Angliában, és az ismeretlen személyazonosságú street-art művész új projektjéhez most beharangozó kisfilm is készült, ami éppoly zavarbaejtő, mint maga a nyomasztó alkotásokkal telepakolt helyszín. A fura parkban az ötletgazdáé mellett még további közel hatvan művész munkáit lehet látni, például olyanokét, mint Damien  Hirst, Darren  Cullen, Jenny  Holzer vagy Ed Hall, akiknek Banksy maga is nagy tisztelője.

Rajtuk kívül számos közel-keleti művész is közreműködik, például Szíriából, Palesztínából, Izraelből, Szaúd-Arábiából vagy Egyiptomból. Zenészek is fellépnek majd, például a Run the Jewels, a Pussy Riot, a Massive Attack vagy a Sleaford Mods, akik nemrég adtak ki új lemezt, amiről csupa jót írtunk a Stenken.

A Dismaland nagyjából 2,5 hektáron terül el a tengerhez közel, a délnyugati Somerset grófság területén. A rengeteg látnivaló között lesz például balesetet szenvedett Hamupipőke, menekültekkel teli csónak, de felbukkan majd a kis hableány, és persze nem ússza meg David Cameron sem.

A Dismaland szeptember 27-ig lesz látogatható, a belépők három fontba kerülnek, de egyelőre – egyáltalán nem meglepő módon – elkelt mindegyik. Banksy már korábban is hangsúlyozta, hogy a Dismaland nem egy Disney-paródiának épült, hanem ez az általa legjobbnak tartott művészek néhány munkájának kiállítása.