Dobó Kata segítheti Anger Zsoltot a színházigazgatói székbe

2015.09.03. 08:32

Mint azt korábban mi is megírtuk, több budapesti színház vezetése változhat idén a lejáró mandátumok miatt. A pályázás már le is zárult, és nem ígérkezik nagy küzdelem, a Katona, a József Attila és a Centrál színház élére az eddigi igazgatók pályáztak újra, így Máté Gábor, Nemcsák Károly és Puskás Tamás igazgató maradhat.

Egyedül a Radnóti sorsa kérdéses, itt ugyanis Bálint András már régóta egyértelművé tette, hogy nem indul újra. Sokan emlegették Rudolf Pétert lehetséges utódjának, aki a tavalyi évadban a Spam operett című rendezésével tért vissza a színházba. Ezért is meglepetés, hogy ő nem pályázott, indult viszont a Radnóti színésze Kováts Adél, aki Valló Péter főrendezővel irányítaná a színházat, illetve Anger Zsolt színész-rendező is, akinek öt éve játsszák a Radnótiban a Főfőnök című darabját, amely Lars von Trier dán filmrendező azonos című filmjének történetét dolgozza fel.

A mai Bors szerint Anger Zsolt egy 21. századi, kulturális és szórakoztató műhelyt hozna létre a Radnótiból, ami szerinte már kissé régimódi. A jelöltek meghallgatása szeptemberben 11-én lesz, a Fővárosi Közgyűlés pedig 28-án szavaz, a színház mostani színésznője vezetheti a továbbiakban a Radnótit. Anger saját bevallása szerint már öt éve gondolkozik azon, hogy megpályázza az igazgatói széket, szeretne egy modern, társadalmi problémákra reflektáló színházat létrehozni, bárt azt a Borsnak is beismeri, hogy gazdasági tapasztalata nincsen.

Mint elmondta, élettársával, Dobó Katával mindent megbeszélnek, így a színésznő a pályázata megírásában is segítségére volt. Anger szerint ugyanis Dobó Kata nagyon jól kérdez, amivel nagy segítségére van.

– Ezáltal például segít felkészülni a meghallgatásomra, hi­szen sokkal magabiztosabban állok majd ott, ha már mindenre tudom a választ – írja a Bors. Hamarosan kiderül ez elég-e vajon egy színházigazgatói székhez?