A Közellenség nyerte a Vidéki Színházak Fesztiválját

2015.09.16. 09:19

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Közellenség című produkciója nyerte el a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján; az elismerést Sztarenki Pál rendező vette át kedden a Thália Színházban.

A legjobb női alakításért járó elismerést Csapó Virág vehette át a kecskeméti Katona József Színház Párcserecímű előadásában való játékáért. Jurij Poljakov orosz kortárs író darabját Cseke Péter rendezésében láthatta a közönség. A legjobb férfi alakítás díját Gáspár Tibornak adta át a zsűri Az eltört korsó című darabban nyújtott alakításáért. A Miskolci Nemzeti Színház Heinrich von Kleist művéből készült produkcióját Szőcs Artur rendezte.

A zsűriben V. Nagy Viktória, a Heti Válasz kulturális újságírója, Eszes Andrea, a Nők Lapja vezető szerkesztője, Schnell Ádám, a Nemzeti Színház színművésze, Várhegyi András, a Fidelio színházi rovatának vezetője és Tripsánszki Éva, a közönségből közül választott zsűritag vett részt.

Az egyhetes fesztivál alatt nyolc előadást, hat nagyszínpadi és két stúdióprodukciót láthatott a közönség, az előadásokat telt házzal játszották, a fesztivál mintegy 3000 nézőt vonzott.