Meghalt Szabó László, a Kékfény arca

2015.11.08. 20:53 Módosítva: 2015.11.08. 21:09

Életének 85. évében, hosszú, súlyos betegség után meghalt Szabó László újságíró, televíziós műsorvezető, közölte a család vasárnap este az MTI-vel.

Szabó László 1964 és 1989 között, negyedszázadon át vezette a Kékfény című tévémagazint és számos bűnügyi témájú könyv szerzője volt. (A műsor születésének történetéről itt olvashat.)

A Vasárnapi Blikknek éppen egy évvel ezelőtt nyilatkozott arról, hogy utolsó könyve, a világ bűnözéséről szóló sorozatának negyedik része csak a halála után jelenik majd meg, mert a rendszerváltáskor, 1989-ben megfogadta: soha többet nem tévézik, és nem tesz közzé nyomtatásban semmit. Az asztalfiókban lévő könyv a 30. bűnügyi témájú könyve, a lapnak akkor azt mondta: a Brezsnyev-klánról, az Olaf Palme-gyilkosságról és az egyiptomi műkincsbűnözésről szól.

Szabó László 2004-ben a Kisalföldnek mesélt arról, miért hagyta abba a tévézést a rendszerváltáskor. "Vagy engem köptek volna le, vagy magamat köptem volna szembe, ha a rendszerváltás után is a képernyőn maradok, mert én hittem a szocializmusban" - mondta. 1989-ben magánnyomozó irodát alapított.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport