Emma
9 °C
26 °C

II. Erzsébet kitüntette Benedict Cumberbatchet

2015.11.10. 19:42 Módosítva: 2015-11-10 19:43:49

A királynő a Brit Birodalom érdemrendjének parancsnoki fokozatát adományozta a színésznek, írja at MTI. Cumberbatch azért kapta az elismerést, mert egyrészt jó színész, másrészt pedig sokat jótékonykodik. 

A díjnál csak a lovaggá ütés számít nagyobb elismerésnek az Egyesült Királyságban. A 39 éves Cumberbatch a legfiatalabb színészek között van, akik valaha megkapták. Eredetileg a királynő júniusi születésnapi ünnepsége alkalmából vette volna át az elismerést, akkor azonban egy forgatási miatt nem tudott megjelenni az uralkodó előtt. II. Erzsébet minden születésnapján kioszt jónéhány magas rangú kitüntetést: idén 1180 név szerepelt egy 120 oldalas kitüntetési listán.

Ez fantasztikus. Kissé idegtépő, igazából semmi sem készíthet fel erre. Különleges alkalom, hogy itt lehetek és nagyon hízelgő ez a fajta elismerés

- nyilatkozta Cumberbatch, aki eleinte azt hitte, valami hiba folytán kapta az érdemrendről tájékoztató levelet. A színész jelenleg a Hamletben játszik a londoni Barbican Színházban és hamarosan kezdi a Sherlock című tévésorozat negyedik évadának forgatását. Idén a Kódjátszma című filmben Alan Turing matematikus megformálásáért Oscar-díjra jelölték.