Kétmilliós ösztönzést kaptak a legjobbak

2015.11.16. 17:30

Hatodik alkalommal jutalmazta a harminc alatti (egész pontosan: 30 évesnél nem idősebb) színház- és filmművészek legjobbjait az FHB Bank. Az elismerés mellé kétmillió forint is jár.

A jelölteket idén is a hazai színházi és filmes élet krémje ajánlotta, a zsűriben pedig olyanok foglaltak helyet, mint Eszenyi Enikő, Molnár Piroska, a Radnótit igazgató Bálint András, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, Orlai Tibor színházi producer, valamint Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja.

A Junior Prima Díjakat pedig ezúttal hét fiatal tehetség kapta meg:

  • Pálos Hanna, a Katona József Színház színésze
  • Trokán Nóra, szabadúszó színművész (Katona József Színház, Kecskemét; Örkény István Színház, Budapest; Nemzeti Színház)
  • Dömölky Dániel, fotográfus, art director és építész
  • Hoffer Károly, a Budapest Bábszínház bábszínésze, -tervezője és rendezője 
  • Király Dániel, a Vígszínház színművésze (korábban Szputnyik Hajózási Társaság)
  • Kovács D. Dániel, a Vígszínház rendezője (korábban Szputnyik Hajózási Társaság)
  • Nagy Dániel Viktor, szabadúszó színművész (Pécsi Nemzeti Színház, Manna Kulturális Egyesület, Orlai Produkciós Iroda, Sanyi és Aranka Színház, Kultúrbrigád, József Attila Színház, Budaörsi Latinovits Színház)

Az FHB igazgatóságának elnöke, dr. Spéder Zoltán köszöntőjében elmondta, hogy 2010-ben azzal a céllal csatlakoztak a Prima Primissima Alapítványhoz, hogy felkutassák és jutalmazzák az ifjú tehetségeket.

Ilyenkor kicsit úgy működik a bankunk, mint egy jó család, amely megpróbálja időben meglátni az elhivatottságot, segíti kibontakozni a már megvillant tehetséget, bátorítja a kreativitást, önbizalmat és kitartást ad.

– tette hozzá.

A most megválasztott hét Junior Primával együtt a bank ezidáig 63 magyar tehetséget díjazott a színház és filmművészet kategóriában.