Mindenkit lelőttek a terroristák az Eagles of Death Metal öltözőjében

2015.11.22. 21:12 Módosítva: 2015.11.22. 21:16

A párizsi Bataclan klub ellen elkövetett terrortámadás után először beszélt az ott történtekről a Vice-nak az Eagles of Death Metal zenekar énekese.

A klubban éppen az amerikai zenekar koncertezett, amikor a terroristák elkezdtek lövöldözni, majd többen felrobbantották magukat. A támadásban 89 ember vesztette életét.

A zenekar azért érte túl a támadást, mert amikor a lövések eldördültek, nekik egy ajtón keresztül sikerült a színpad mögé menekülniük. A team négy tagja azonban meghalt a támadásban. 

Jesse Hughes énekes elcsukló hangon beszélt arról, hogy a koncertteremből többen a zenekar öltözőjébe menekültek. A terroristák azonban utánuk mentek, és mindenkit lelőttek. Egy ember maradt életben, ő az énekes bőrkabátja alatt tudott elbújni. 

Az énekes szerint azért haltak meg olyan sokan, mert az emberek még ilyenkor sem magukra gondoltak, nem akarták otthagyni a barátaikat. 

A Vice egyelőre csak kivonatot közölt az interjúból, ami teljes terjedelmében a napokban jelenik meg. Az interjú másik szereplője Josh Homme, a zenekar dobosa, aki nem volt ott a párizsi koncerten.