Meghalt a férfi, aki megalkotta Celine Diont

2016.01.15. 01:03

Las Vegas-i otthonában elhunyt René Angélil. A zenei menedzser és rendező 21 éve vette el Céline Diont és meghatározó szerepe volt abban, az énekesnő világsztár lett.

Angélil apja szíriai, anyja libanoni származású volt, ő maga már Montrealban született 1942-ben. A 20-as éveig maga is énekelt, ám hamar a zenészek menedzselésébe fogott. Céline Dion útját az énekesnő 13 éves kora óta egyengette, vele vette fel első stúdióalbumát. Francia nyelvű kanadaiként először Franciaországban robbant be Céline Dion, aki a 90-es évek közepére vált igazán világsztárrá.

Angélil 52 éves volt, mikor két házassággal és három gyerekkel a háta mögött elvette az akkor 26 éves Diont. Első fiuk 2001-ben született, akit 2010-ben egy ikerpár követett.

Angélilnél 1999-ben diagnosztizáltak torokrákot, ám a betegséget sikerült hosszú időre visszaszorítani. A zenei menedzser nagy rajongója volt a pókernek és Las Vegasnak, ahová az egyik legkellemetlenebb ügye is köti:  egy koreai származású nő, Yun Kyeong Kwon Sung azzal vádolta meg, hogy 2000-ben megerőszakolta őt egy vegasi szállodában. Angélil kétmillió dollárt fizetett a 44 éves nőnek és férjének, de nem ismerte el a vádakat, csupán rövidre szerette volna zárni az ügyet. A vádló nem mutatta be a korábban beígért ruhadarabot sem, amelyen állítólag Angélil DNS-mintája volt.

Két évvel később a koreai pár 13,5 millió dollárt követelt Angéliltől. A koreai férfit zsarolásért két év börtönre ítélték. Nem sokkal korábban a koreai nő is letartóztatásba került egy hamis csekkel, amit egy kaszinóban akart beváltani. Végül félmillió dollárt fizetve a kaszinónak szabadon engedték. A házaspár szerint ők csupán Angélil ármánykodásának és bosszújának váltak az áldozataivá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport