A hóvihar sújtotta Amerika a hóviharban szenvedő Leonardo DiCapriót imádja

2016.01.24. 19:59

A visszatérő nyerte a mozis hétvégét a hóvihar sújtotta Észak-Amerikában – írja az MTI. Az 1823 telén játszódó túlélődráma 16 millió dollárt söpört be a vasárnapi becslések szerint. Pedig – ó, az irónia – az Észak-Amerikát sújtó hóviharok miatt az északkeleti parti mozik jó része szombaton nem is nyitott ki. (Kritikánkat a filmről itt olvashatja.)

A Jakab téli vihar támadása miatt New York, Washington, Baltimore és Philadelphia mozijai –nagyjából 400 intézmény – szombaton zárva tartottak. Ezzel az ország összes mozilátogatójának nagyjából tíz százaléka kényszerült aznap otthon maradni. Néhány New York-i mozi vasárnap ugyan kinyitott, de az időjárás valószínűleg befolyásolta a keleti parti jegyárbevételeket.

A visszatérő – ami 12 Oscar-jelölést kapott a napokban – lenyomta a  hatodik hete futó Star Wars: Az erő ébredését. A Csillagok háborúja-széria legújabb részét ezen a hétvégén 3365 moziban játszották, és 14,3 millió dollár bevételt hozott. A film amerikai bevétele így 38 nap alatt 880 millió dollárra nőtt; ez 120 millióval veri a korábbi rekordert, az Avatart. A bevételi lista harmadik helyén a Pofázunk és végünk Miamiban című vígjáték lett, 13 millió dolláros bevétellel.