Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Folytatódik Bill Cosby szexuális zaklatási pere

2016.02.04. 12:10

Bár egy hónappal ezelőtt a Los Angeles-i bíróság  elutasította a vádemelést Bill Cosby ellen az állítólagos nemi erőszakkal és fiatalkorú megrontásával kapcsolatos ügyében, most azt írja a Variety, hogy a pereskedés mégis folytatódni fog.

A pennsylvaniai bíróság ugyanis Billy Cosby ügyvédjének a kérelmét utasította el, aki arra kérte a bíróságot, ejtsék az ügyet.

Cosby a pennsylvaniai bíróságon a Temple Universityn dolgozó Andrea Constand 2004-es ügye miatt kellett megjelennie. A sztár egy korábbi tárgyaláson eskü alatt állította, hogy a szexuális kapcsolat közös megegyezéssel jött létre, Constand azonban azt mondja, Cosby a saját lakásán kábította el, majd megerőszakolta meg. Cosby végül 2006-ban peren kívül egyezett meg a nővel, ezért Costand nem is beszélt a sajtónak a 2004-es zaklatási ügyéről tavaly nyáron, amikor  35 olyan nő mesélte el a történetét a The New York Magazine-ban, akiket korábban Cosby állítólag szexuálisan zaklatott.

Cosby ügyvédje azzal indokolta a mostani per megszüntetését, hogy 2004-ben nem történt vádemelés ebben az ügyben, így a színésznek most nem is kellett volna bíróságra mennie miatta. Kifogásolták emellett azt is, hogy a bíróság annak ellenére foglalkozott az üggyel, hogy a tárgyalások során kiderült, nincs semmi bizonyíték Cosby ellen, és az ügyről is hiányosak az ismereteik. 

Kedden egyébként a Los Angeles-i bíróság egy másik Billy Cosby-ügyet is ejtett bizonyíték hiányában: tavaly októberben Chloe Goins vádolta emg a színészt azzal, hogy 2008-ban megerőszakolta a Playboy villában. Cosby itt azzal védekezett, hogy a megadott időpontban egy másik városban tartózkodott.

2005-ben még nem bukott bele a zaklatási botrányba

Az első olyan pletykák, hogy a komikus éveken át rendszeresen bedrogoztatta a kiszemelt nőket, majd amikor öntudatlan állapotban voltak, szexuálisan zaklatta őket, 2005-ben indultak el, de akkor semmit sem ártottak az akkor még sztárszínészként kezelt Cosby karrierjének.

2014-ben viszont már 16 nő, köztük a tévésztár Janice Dickinson is megvádolta nemi erőszakkal az akkor 77 éves Bill Cosbyt. Az egykori szupermodell Dickinson szóról szóra arról számolt be, amiről Cosby többi, többnyire névtelenséget kérő áldozata a médiában: a '80 években történt, amikor a legtöbb eset: Cosby felajánlotta a segítségét, hogy tanácsokat ad majd, hogyan építse fel modellkarrierje után az énekesnőit is. Vacsorázni mentek, ahol Cosby egy tablettát adott a nőnek, amiről azt állította, hogy fájdalomcsillapító.

Janice Dickinson a szertől elvesztette az eszméletét, és csak másnap tért magához: meztelenül ébredt egy szállodai szobában, és ondót talált a lába között. Az egykori szupermodell már 2002-ben szerette volna nyilvánosság elé tárni, hogy Bill Cosby megerőszakolta, és az önéletrajzi könyvében is meg akarta írni, ám Cosby ügyvédei perrel fenyegették meg a könyvkiadót, így ez a rész kikerül a memoárból.

Mostanáig egyik ügyben sem tudtak elég bizonyítékot bemutatni az ügyészségnek. Cosby jelenleg 1 millió dolláros óvadék ellenében van szabadlábon.