Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Gyakorlatilag agyhalott a színpadi akasztástól megfulladt színész

2016.02.05. 21:59 Módosítva: 2016-02-05 21:59:17

Klinikai halált állapítottak meg annál a napok óta kómában lévő olasz színésznél, aki egy színpadi előadás akasztási jelenetében fulladt meg, mert véletlenül igazi kötelet használtak a jelenetben - írja a CNN. A biológiai halál megállapításáig ilyenkor még 12-24-72 óra (életkortól, agykárosodástól függően) várakozási idő és új vizsgálat szükséges. 

Pár napja mi is megírtuk: a pisai Teatro Lux színházban egy néző vette észre, hogy valami nem stimmel a kötélen lógó Raphael Schumacherrel, és gyorsan a segítségére sietett. A 27 éves színész nyaka körül meglazították a csomót, és óvatosan leeresztették a színpadra, majd bevitték a pisai Cisanello kórházba. A kötélnek elvileg hamisnak kellett volna lennie, mert ilyenkor egy hám tartja meg a színészeket, hogy még véletlenül se fulladhassanak meg (lásd Terence Hill Viva Jango című filmjét).

Az olasz lapok szerint a rendőrség nemcsak amiatt indított nyomozást, mert az előadáson nem tartották be a biztonsági előírásokat, már felmerült az emberölés vádja is.