Gyárfás
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Egyre több pénz jut Fekete Györgynek

2016.03.03. 09:43

Szépen gyarapodik a Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémia, nem csak az Akadémia tagjainak jövedelmezése növekszik, de értékes ingatlanokhoz , sőt vendégházhoz is hozzájuthatnak Fekete Györgyék. Mint mi is megírtuk, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjai tavaly havi 230 ezer forintot kapnak, a levelező tagok 160 ezret. 2016. január 1-jétől a havi összeg 260, illetve 190 ezer forintra emelkedett. A plusz 30 ezer forint a rendes tagok esetében 13 százalékos, a levező tagoknál nagyjából 19 százalékos emelkedés.

Az Akadémia évi költségvetése is húsz százalékkal, 6,6 milliárd forintra hízott tavaly óta - írja az Origo az Mno.hu alapján. A titkárság 2017-ben az Andrássy úti volt MÚOSZ-székházba költözik , mert a hivatalos indoklás szerint a pesti Vigadóban nem férnek el, miközben az MMA-székházat az ABC Group Ingatlan Fejlesztő és -Üzemeltető Kft. tervezi 140 millió forintért.

De lesz egy kutatóintézet is Budakeszi úti Hild villában, amiről annyi már kiderült, hogy egyelőre nem kutat semmit, és tervben van egy vendégház építése is. Bár azt még nem egészen lehet tudni, mit fog kutatni a kutatóintézet, honlapjuk például még nincs, - mutat rá az Origo. A villa felújítása mindenesetre több, mint 800 millióba fog kerülni, a felújítási munkálatokat már elkezdték. Mindeközben a kutatóintézet még mindig nem állt fel, annyit tudni róla nagyjából, hogy a kortárs magyar művészettel foglalkozik majd. Az intézet vezetője Dr. Kocsis Miklós, a Pécsi Tudományegyetem Alkotmányjogi Tanszékének oktatója.