Diána
12 °C
21 °C

Életmentő műtétet hajtottak végre Kulka Jánoson

2016.04.13. 08:51 Módosítva: 2016.04.13. 20:31

Update: Az RTL Fókusz című műsora szerint sztrókja volt, és az agyi eret elzáró vérrögöt az orvosok eltávolították.

A Blikk információi szerint a színészhez kedden este hívtak mentőt. Először a Honvédkórházba vitték, de az állapota miatt azonnal átszállították az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe, ahol jelenleg is kezelik. Úgy tudjuk, ebbe a kórházba stroke-ot, agyvérzést vagy infarktust kapott betegeket szállítják át. Kulka Jánost súlyos állapotban vitték kórházba, életmentő beavatkozásra volt szükség, ami a Blikk szerint sikerült, állapota stabilizálódott, és túl van az életveszélyen.

BpNoir Kulka CreditKedneTamas pioneer sajto8
Fotó: Kende Tamás / Pioneer Pictures

A Katona József Színház azt közölte, hogy a műsorváltozásokról a művész állapotának alakulása ismeretében döntenek, erről később tájékoztatnak. A Katonában Kulka jelenleg négy darabban szerepel, a Faustban Mephistophelest/Phorkyast, a Godot-ra várvában Pozzót, Ibsen A nép ellenségében Peter Stockmannt alakítja, és játszik még A két Korea újraegyesítésében is.

Kulka április 28-i, soproni előadása elmarad - tájékoztatta a szervező Búgócsiga Akusztik Garden a Kisalföldet.

Kulka János családjának közleménye:

János kedden este kórházba került, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Reggel óta folyamatosan érkeznek az aggódó, törődő megkeresések – barátoktól, ismerősöktől, ismeretlenektől –, melyek rengeteget jelentenek Jánosnak és nekünk is. Ezeket szeretnénk megköszönni.

Ebben a pillanatban a legfontosabb, hogy János a gyógyulására tudjon koncentrálni, mi pedig támogatni tudjuk őt ebben. Éppen ezért arra kérünk mindenkit, segítse Jánost és minket azzal, hogy időt ad nekünk erre, mi pedig a későbbiekben tájékoztatást adunk állapotának alakulásáról.

Kulka Jánossal készített interjúnkat itt olvashatják.