Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-7 °C
0 °C

Megalázták az Eurovízió izraeli versenyzőjét Moszkvában

2016.04.24. 20:10

A májusi svédországi Eurovíziós dalfesztivál izraeli versenyzőjét feltartóztatták és megalázták a moszkvai repülőtéren homoszexualitása miatt, írja a Jerusalem Post. Az oroszok tagadják, hogy valóban incidens történt volna a szexuális orientációját nyíltan vállaló Hovi Star és a reptéri hatóságok közt.

Star egy máltai televíziónak adott interjúban beszélt az őt ért megaláztatásról először, állítása szerint az útlevélellenőrzéskor kiröhögték és széttépték az útlevelét.

Moszkvában durván bántak velem, talán mert meleg vagyok, talán mert így öltözöm, vagy mert sminkelem magam - nem tudom. Azt mondták, nem mehetek be, széttépték az útlevelem és nevettek rajtam.

Az énekes azt mondta, miután mégis sikerült eljutnia Moszkvába, el kellett mennie a követségre új útlevelet csináltatni. 

Dimitrij Melnikov, a turné moszkvai részének szervezője szerint ugyanakkor a reptéren nem történt semmi, csak egy kis késlekedés. "Úgy volt felöltözve, hogy megakadt rajta az emberek szeme. Talán azt értette félre, hogy páran megmosolyogták", nyilatkozta az eset kapcsán.

Star (eredeti nevén Hovev Sekulets) azt mondta, szereti Oroszországot, ahol többször is járt már, de ez az epizód nagyon kellemetlen volt számára. "Elképesztő, hogy ilyesmi történt épp az Eurovízióval összefüggésben. A versenydalom, a Made of Stars pont arról szól, hogy mindannyian egyenlőnek születünk", magyarázta a tévében.    • Vennék
  • Hírek