Magyar csapat táncolta el Tim Burton filmjét Hollywoodban

2016.04.26. 07:17

Magyar táncoscsapat lépett fel a hollywoodi filmrendezők exkluzív éves szakmai rendezvényén, a CinemaConon: az America's Got Talent és a Birtain’s Got Talent tehetségkutatókat is megjárt Freelusion készített látványos produkciót Tim Burton legújabb filmjéből, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeiből.

A Freelusion csapata, aminek már Los Angelesben is van irodája, az új Tim Burton film előzetesét interaktív, egy úgynevezett videomapping motion capture technológia alkalmazásával mutatta be. A CinemaConon olyan neves producerekkel és sztárokkal léptek együtt színpadra, mint James Cameron, Zac Efron, Jessica Kendrick, Michael Fassbender, Jeff Goldblum és Vanilla Ice.

Oké, de honnan is kellene ismernünk a Freelusiont?

A magyar gyökerű, de néha külföldi tagokkal is kiegészülő Freelusion tánccsapat 2009-ben alakult, ők alkalmaztak elsőként a világon 3D térvetítéses videomapping technológiát interaktív tánccal kombinálva. Az elmúlt években több magyar és külföldi rendezvényen is felléptek: a magyar közönség elsőként az RTL Klub Csillag születik című műsorában láthatta őket, extra produkcióként. A Britain's Got Talent, az America's Got Talent a francia Incroyable Talent és más tévés tehetségkutatók rendre visszatérő szereplői.

A tánccsapat vezetője, Papp Tímea, a Szombat Esti Láz, az X-Faktor, a Chicago musical és a Valami Amerika 2 koreográfusa, a Táncművészeti Főiskola volt adjunktusa. A Freelusionnel nemcsak Amerikát hódította meg, de az elmúlt években körbeutazta a csapattal az egész világot, felléptek már Indiában, Törökországban és a japán tévében is, de felléptek Szingapúrban, Sanghajban, Új Delhiben és Pekingben is.

Freelusion Dance Company az America's Got Talentben

Tavaly nyáron az America's Got Talent zsűrije állva tapsolta meg a produkciójukat: Howard Stern tökéletesnek nevezte a számot, Mel B szerint a Freelusion sokat emel a műsor színvonalán, Neil Patrick Harris, az Így jártam anyátokkal Barneyja azt mondta, biztos benne, hogy a csapat még ennél is tovább fog jutni, Howie Mandel pedig szimplán “Million Dollar Act”-nek nevezte a produkciót.