Szélesebb közönségre hajt az idei Művészetek Völgye

2016.05.06. 16:16
Július 22. és 31. között idén is megrendezik a Művészetek Völgye fesztivált, ahol ezúttal a színházi programok kerülnek a középpontba. A szervezők igyekeznek minél szélesebb közönséget megszólítani. Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön ezúttal is a legszélesebb kulturális programokkal várják a látogatókat.

A fesztivál legnagyobb dobása egyértelműen az új felállásban színpadra álló Morcheeba, akik Skye and Ross from Morcheeba néven adnak koncertet a fesztivál zárónapján. Könnyűzenei fronton főleg magyar zenészeket láthat a közönség, érkezik többek között Palya Bea, Kiscsillag, Brains, Budapest Bár, Hiperkarma, és az egész fesztiválszezonban csak itt játszik az Erik Sumo Band.

Harcsa Veronika ezúttal is saját udvart kap, ahol mind a 10 nap jazz-különlegességeket lehet majd hallani. 

A szervezőknek célja volt, hogy idén a tömeg jobban eloszoljon a három település között. Taliándörögd színházi központtá alakul, itt valósul meg újdonságként a Nemzeti Szín-Tér, a Nemzeti Színházzal együttműködésben. A társulat bemutatja a Psyché-t, a Fodrásznőt és a Ballada a két sebzett hattyúrólt, Hobo feldolgozásában. Külön műsorral készülnek a Színház és Filmművészeti Egyetem és a Kaposvári Egyetem hallgatói, látható lesz még Mácsai Pál és Müller Péter Sziámi, Pintér Béla társulatával közös produkciója is.

Nemcsak színház, de filmes programokat is szerveznek Taliándörögdre. A Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál legjobb dokumentumfilmjeit láthatja a közönség, a vetítések után beszélgetések is lesznek az alkotókkal.

MG 0126
Fotó: Művészetek Völgye

A számos komolyzenei program közül kiemelkedik a Concerto Budapest szimfonikus zenekar koncertje.

Idén még többeket szeretnének gyerekeikkel együtt a Művészetek Völgyébe csábítani, ennek érdekében olyan színes gyerekprogramok kerültek a kínálatba, mint a zenehajózás Hajós Andrással, biciklizés Gryllus Vilmossal, de lesz bábjáték és sok társasjáték is.  A könnyebb utazás érdekében a települések között ezúttal is csigabusz közlekedik, Taliándörögdön pedig ingyenes parkolót alakítanak ki.

A szervezők célja, hogy a rengeteg művészeti program olyan élményt és feltöltődést adjon az ide látogatóknak, hogy az egy egész évre kitartson. Ennek érdekében segítik az emlékek megőrzését is, külön erre a célra kialakított füzettel, illetve mobilos alkalmazással is.

A Művészetek Völgye kiemelt támogatója idén az Emberi Erőforrások minisztériuma, összesen 60 milliós támogatást kaptak a szervezők. 

Kedvezményes bérletek május 20-áig kaphatóak, interneten keresztül a http://tixa.hu/muveszetekvolgye oldalon.