Vajna újabb milliárdos hitelt kapott

MZS 3096-01
2016.05.09. 18:11

Andy Vajna médiacégét, a TV2 Média Csoport Kft.-t 1,2 milliárd forinttal segítette ki az állami tulajdonban lévő Magyar Export-Import Bank április végén, írja a Népszabadság.

Az Eximbank nem először segít a filmügyi kormánybiztoson: tavaly novemberben 21 millió eurónyi, azaz 6,72 milliárd forintnyi "versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt" kapott a TV2 megvételéhez.

A mostani, április végi hitelt már kifejezetten a TV2 működtetésére kapta Vajna cége, a Szijjártó Péter által felügyelt állami bank, megelőlegezve a csatorna reklámpiaci bevételeit, forgóeszköz-hitelt adott.

A hitelszerződést a cég részéről Vajna és ügyvédei, a bank részéről Urbán Zoltán vezérigazgató és Puskás András üzleti vezérigazgató-helyettes ellenjegyezte. "Puskás az előző ciklusban az V. kerület alpolgármestere volt, közismert róla, hogy ugyanabban a lakóparkban lakik, mint korábbi főnöke, a jelenlegi miniszterelnöki kabinetminiszter, Rogán Antal" – írja a Népszabadság.

Ahogy korábban írtuk, az Eximbankon kívül az állami tulajdonban lévő MKB és az OTP is adott hitelt Andy Vajnának a TV2 megvásárlásárhoz.