Fischer: Tarlós hagyjon fel a hamis hírek terjesztésével

2016.05.10. 14:21

Fischer Iván Londonból üzent Tarlós Istvánnak. A Budapesti Fesztiválzenekar vezetője szerint a főpolgármester több valótlanságot is állított az ATV hétfői reggeli műsorában, ahol többek között azt állította, hogy a karnagy békülékeny hangot ütött meg a 200 milliós támogatáscsökkentés körüli mizéria ügyében.

Tarlós – aki egy korábbi közleményében azzal fenyegetőzött, hogy ha Fischer nem fejezi be a követelőző hisztériát, akkor még a maradék 60 millióra sem számíthat – már korábban is beszélt arról, hogy már februárban, saját irodájában jelezte a BFZ vezetőjének, hogy bizonytalanságok vannak a Fesztiválzenekar támogatása körül. Fischer azonban azt állítja, ez nem igaz:

A találkozón Főpolgármester úr csak arról tájékoztatott, hogy miért van több politikus társának ellenérzése velem kapcsolatban. Ha ezt Főpolgármester úr nyilvánosságra hozná, sokat tenne annak érdekében, hogy a támogatáscsökkentés valódi okairól végre értesüljön a közvélemény. A találkozón semmi kritika nem hangzott el a Fesztiválzenekar működésével kapcsolatban, semmi utalás nem hangzott el támogatáscsökkentésről

– írta egy nyilvános Facebook-bejegyzésben, majd arról is beszámolt, hogy később sem kaptak értesítést arról, hogy a Fesztiválzenekar ki fog maradni a februári költségvetésből, és áprilisban sem jelezték feléjük, hogy a közgyűlés elé olyan előterjesztés kerül, amely 260 millió forintról 60 millióra csökkentené a Fesztiválzenekar támogatását.

Fischer szerint az sem igaz, hogy a BFZ a koncertjei harminc százalékának lemondásával fenyegetőzne, ahogy az sem, hogy tavaly nem adtak ingyenes koncertet Budapesten, hiszen június 18-án a Hősök terén több ezer ember előtt léptek fel. A posztot azzal zárja:

Tisztelettel kérem, segítse ő (Tarlós) az igazság kiderülését, hozza nyilvánosságra a támogatáscsökkentés valódi okát, és hagyjon fel a BFZ-vel és velem kapcsolatos hamis hírek és adatok terjesztésével.

A Fesztiválzenekar, a döntés ellen tiltakozva, szombaton ismét ingyenes koncertet adott a Vörösmarty téren, ahol több száz ember hallgatta őket. (444)