A szomszéd vette meg a Playboy-villát

2016.06.07. 10:24

Daren Metropoulos, a Playboy-villa szomszédos telkén lakó üzletember vásárolta meg a lap alapítójának, Hugh Hefnernek a legendás házát, írja a BBC. A villát 200 millió dollárért hirdették a piacon, a pontos vételárat nem tudni.

A villa 1927-ben épült, a Playboy 1971-ben vette meg, 1,1 millió dollárért. Akkoriban ez számított a legnagyobb ingatlanügyletnek Los Angelesben. A köztudatban az él, hogy csak egy Playboy-villa létezett, de ez nem igaz, az eredeti ház 1959-ben nyílt meg Chicagóban, onnan költözött Hefner 12 évvel később Los Angelesbe.

A villának van saját teniszpályája, medencéje, borospincéje, házimozija, de a BBC szerint fel rászorulna egy felújításra, hogy megfeleljen a mostani Beverly Hills elvárásainak. A szerződés szerint Hugh Hefnernek örökös joga van arra, hogy élete végéig a Playboy-villában lakjon.

Metropoulos családi cége, a Metropoulos & Co. az Egyesült Államokban legfőképp arról ismert, hogy megmentették a csődtől a Hostess nevű céget, aminek legismertebb terméke a szinte csak mesterséges alapanyagokból álló töltött édesség, a Twinkie.

A Playboy Enterprises azért kezdte el januárban árulni az ingatlant, mert az online pornó népszerűsége miatt rászorultak teljes céges stratégiaváltásra. Mostanra a Playboy már nem közöl meztelen női fotókat, ami a lap egyik ismertetőjegye volt, ettől a döntéstől pedig visszaesett a látogatottság és az eladás is. A BBC azt írja, hogy a Playboy legnagyobb bevételi forrása a logóival ellátott termékek eladásából jön.