Itt nézze a meccseket Budapesten!

MOM BEACH (4)
2016.06.11. 19:08
Péntek este elindult a labdarúgó Európa-bajnokság, és a magyar csapat részvétele miatt a szokásosnál is nagyobb a figyelem, így aztán nem csoda, hogy nagyjából az összes vendéglátóegység tévével és kivetítővel készül az eseményre. Ha kedvenc helye után kipróbálna valami mást, akkor összeszedtünk néhány alternatívát Budapestről.

A legtöbb ember egyszerre valószínűleg a Margitszigeten lesz, itt összesen hétezer embert tudnak fogadni. A szervezők nemcsak 144 négyzetméteres kivetítővel készülnek, de külön gasztrosétánnyal és csocsó versennyel is készülnek az Eb ideje alatt. Vagyis itt akkor is lesznek programok, ha épp nem mennek a meccsek. 

Medencéből

Eddig nem igazán kellett a kánikula elől vízpartra menekülni, de még hozhat olyat a június, hogy jó választás lehet a MOM Beach, ahol akár medencéből is lehet nézni a közvetítést. Ehhez belépőt kell váltani, de ha valaki csak a kertből nézné a meccseket, azt ingyen is megteheti. A helyszínen olasz ételekből és hamburgerekből is lehet választani az italok mellett. Ha a magyar csapat meccseit nézné itt, akkor érdemes előre asztalt foglalni.

Fűben ülve egy pléden

A Szabadság téri kivetítő szinte már hagyománynak számít, ezúttal is 36 négyzetméteres kivetítő és nagy zöld felület várj majd a nézőket. Nyilván rengeteg ember élvezi, hogy a térre szabadon lehet hozni enni- és innivalót, ami azért is fontos, mert ha kifogy a készlet, környéken viszonylag korlátozottak a lehetőségek az utánpótlásra. Érdemes időben és pléddel érkezni, hogy zavartalan legyen a szurkolás.

Bónusz: A szervezők újítanak és idén már a Tüskecsarnoknál is lehet nézni a kivetítőt az egykori Belvárosi Sport és Kertmoziban.

Luxy körülmények között

A Larus étterem egy egész Eb-terasszal készül az eseményre: itt nemcsak asztalfoglalás szükséges, de még belépő is van (2000 forint), igaz, lefogyasztható, az étlapról pedig olyan ételeket választhatunk mint a lazackolbászos vagy marhakolbászos hotdog vagy passiókrémleves. A kiemelt meccsnapokon viszont 21 ezer forint a belépő fejenként, ebben viszont négy órányi korlátlan étel- és italfogyasztás van, azt írják, hogy egyedi étel és italkínálat alapján. 

Eb-terasz a Sirály sétányon
Eb-terasz a Sirály sétányon

Ha esik az eső

Könnyen előfordulhat, akár már szombat este is, hogy az időjárás miatt nem opció a szabadtéri meccsnézés, ilyenkor szélesek a lehetőségek, hiszen a legtöbb kisebb kocsma is készül az eseményre. Ezek közül egy olyat ajánlunk, ahol az év összes többi napján is mennek több nagyobb tévén a nagyobb sportesemények, és az árak is egészen vállalhatóak. Az Udvarromban klasszikus kocsmai hangulatra érdemes számítani sok fiatallal és külföldivel egyaránt, de pont a várható tömeg miatt itt méginkább fontos, kisebb vendéglátóhelyeknél még inkább fontos, hogy előre foglaljon asztalt.

A Duna-partról

Több lehetőség is van a Duna-partjáról nézni az Európa-bajnokság mérkőzéseit, mi a Bálna teraszt választottuk, ami a Szabadság-hídtól nem messze, az egyik legszebb részen van. Ide is csak jó időben érdemes menni, és az is biztos, hogy a magyar meccsek idején vagy időben kell érkezni, vagy asztalt kell foglalni előre. 

13428381 818469114953079 2045482974421260374 n
Fotó: Facebook

Ne maradjon le semmiről!