Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Meghalt Mészáros Michu, az Alfot játszó magyar származású színész

2016.06.13. 22:03 Módosítva: 2016.06.13. 23:07

Meghalt Mészáros „Michu" Mihály magyar származású amerikai akrobata, kaszkadőr és színész, akinek leghíresebb szerepe Alf volt azt amerikai családhoz beköltöző űrlényről elnevezett tévésorozatban.

A 83 centiméter magas termetével híressé vált 76 éves színész halálhírét menedzsere, Dennis Varga erősítette meg a TMZ-nek.

A színészt több mint egy hete szállították be egy Los Angeles-i kórházba, miután menedzsere eszméletlenül talált rá Beverly Hills-i otthonának fürdőszobájában. Michu többé már nem tért magához. A budapesti születésű Mészáros Mihály nyolc éve szélütést szenvedett, azóta különféle egészségi problémákkal küszködött, írja az MTI.

Michu Magyarországon született, a nagy amerikai cirkuszoknál kezdte tengerentúli pályafutását az 1970-es években. Az Alf 1986 szeptember és 1990 márciusa között ment az NBC csatornán. Alfot Paul Fusco bábos alkotta meg, és ő is adta a karakter hangját, de Mészáros volt a szőrös jelmez alatt, amikor járnia kellett, vagy teljes testébe látszott.

A népszerű vígjátéksorozat vége után Mészáros tévéreklámokban és más tévéműsorokban szerepelt, többek közt Michael Jackson oldalán. A TMZ szerint Michu és Jackson közeli barátokká váltak, miután az énekes látta őt egy mutatvány közben.

A Guinness Rekordok Könyve egy időben Mészárost tartotta nyilván a világ legkisebb embereként. Az IMBD mozis adatbázis szerint kedvenc időtöltése a skót whisky fogyasztása és a szivarozás volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport