A tengerpart, ahol nem érzem magam egyedül

2016.06.15. 19:06

Szerda este nyílik a Fest, tisztít galériában Kóti Réka fotós Coast to Coast kiállítása, képeiben az utazás témáját járja körbe, a kiállított fotók Cipruson, Thesszalonikiben, Sacramentóban, Bostonban és New Yorkban készültek. 

A kizárólag analóg technikát használó fotográfus munkáival korábban számos hazai kiállításon lehetett találkozni, de részt vett több csoportos tárlaton Londonban, Krakkóban és Hollandiában, jelenleg egy novemberi berlini egyéni kiállítás előkészületein dolgozik.

A képek diára készültek, különböző filmekkel és analóg gépekkel dolgozom, kisérletezem. Sokat utazom a világban nemzetközi önkéntesként vagy fotósként, és miután ezekre az utakra egyedül kell mennem, a tengerpart az a biztos pont ahol megállhatok, és ahol nem érzem magam egyedül

- mondta a képekről Kóti Réka fotós. Ezeken a tengerpartnál töltött pillanatokban kezdett el formálódni a sorozat, és az, hogy nem egy hagyományos dokumentartista ábrázolásmódot választ.

A Thesszaloniki-sorozat képeire nagyban hatott a Földközi tenger szerepe a menekültek szemszögéből, ami egyszerre hordozz veszélyt és perspektívát. A New York-i queer előadót ábrázoló kép a nemi identitással kapcsolatos sztereotípiákról szóló sorozat része, ami egy önálló kiállítás keretében a TOBE Galériában lesz látható szeptemberben. 

A kiállítás néhány képét az Indexen is megnézheti, képeinkért kattintson: 

A képek analóg technikával, dupla expozícióval készültek, a kiállítás a Fest;tisztít Galériában ( Várfok utca 8.) tekinthető meg július 6-ig. A megnyitó szerda este 7-kor lesz, ahol Zságer Balázs zenél.