Első felesége mellé temetik Marik Pétert

2016.07.28. 08:58

Első felesége, az 1996-ban elhunyt Németh Marika mellé temetik Marik Pétert, írja a csütörtöki Bors. "Pétert az Operettszínház a saját halottjának tekinti, imádott Németh Marikája mellé fogjuk temetni, ahogy meghagyta" – árulta el a lapnak, Kerényi Miklós Gábor Kero, az Operettszínház művészeti vezetője.

A szerda hajnalban elhunyt Marik Péter és Németh Marika huszonhat éven át voltak házasok, egészen a primadonna haláláig. "Marika halála után nagyon nehéz időszakot élt meg, teljesen összetört. Ebből az húzta ki, hogy két évvel később találkozott kamaszkori szerelmével, aki fantasztikus nő, nagyon szerette Pétert, gyönyörűen éltek 15 évig" – mondta Kero.

Marik Pétert nemrég, július első felében mentő vitte el a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadról, miután szívrohamot kapott a Csárdáskirálynő szünetében. Két kollégája, Bálint Ádám és Lipics Barna élesztette újra, a mentők 25 percig küzdöttek az életéért.

"Kómában volt, és nem is tért magához. Bár a lélegeztetőgépről már levették, a szíve rendben volt, az agyi működése nem jött vissza. Hajnalban végül leállt a szíve, és bár próbálták újraéleszteni az orvosok, nem jártak sikerrel" – mondta a Blikknek Lőrinczy­ György, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, aki a lapnak azt is elárulta, hogy a színház már intézi a temetést, a részletekről pedig a családdal egyeztetnek.

Lőrinczy­ azt is hozzátette: "az özvegye azt mesélte, amikor Péter elutazott Debrecenbe, olyan érzelmesen köszönt el tőle, mintha örökre búcsúzott volna. Ráadásul a debreceni Csárdáskirálynő előtt pár nappal csodás felesége, Anett engedélyét kérte, hogy ha úgy adódik, az első felesége, a legendás primadonna, Németh Marika mellé temessék. Anett pedig annyira megértő volt, hogy áldását adta férje kérésére." A főigazgató arról beszélt, hogy a színésszel közölték az orvosai, hogy szívműtétre lenne szüksége, ám Marik halogatta azt.