Nincs pánik a Class FM-nél

2016.08.04. 08:35

A Blikknek szólalt meg Földes Ádám, a rádió vezérigazgatója, és mondta el, hogy a tulajdonosok korábbi ígéretük szerint mindenképp indulnak egy esetleges frekvenciáért meghirdetett pályázaton, hiszen nem kirándulni jöttek magyar rádiós piacra.

Földes szerint a rádióban minden a legnagyobb rendben megy, mindenki teszi a dolgát, az a tény, hogy az NMHH nem hosszabbítja meg a Class FM ősszel lejáró frekvenciaengedélyét, nem befolyásolja a munkavégzést.

Az, hogy a cég indul-e a frekvenciapályázaton, a tulajdonos döntése, annyi biztos, hogy minden adott a sikeres pályázáshoz

- mondta az igazgató a napilapnak. Földes bízik a kollégáiban, akiket lojálisnak tart, így nem fél attól, hogy mindenki pánikszerűen menekülne a rádiótól. Eddig senki nem jelezte neki, hogy állást keresnek, és a hangulat sem rossz a cégnél. 

Továbbra is elsődleges célunk, hogy a közel 3 milliós hallgatói táborunkat és partnereinket kiszolgáljuk.

A Class FM (és az ország rádióinak) legnépszerűbb műsora a Sebestyén Balázs vezette Morning Show, aminek rajongói a Facebookon háborogtak jóelőre a műsor esetleges megszűnése miatt - ha a Class FM elbukja a frekvenciapályázatot, márpedig erre elég komoly esély van, mert Andy Vajna új rádiója nagyon szeretne egy országos frekvenciát, és amikor Andy Vajna legutoljára nagyon szeretett volna valami, abból a TV2 felvásárlása lett - pedig erre van a legkevesebb esély.

A Morning Show egy nagyon jól bejáratott márkanév, amit attól függetlenül hallgatnak a rajongók, hogy melyik adón hallható. Az Indexnek Sebestyén Balázs korábban azt nyilatkozta, hogy a műsort ő mindenképpen tovább szeretné csinálni, akár másik rádión is:

Annak megfelelően fogunk dönteni, hogy hol kapjuk meg a legmegfelelőbb munkakörülményeket (...) Ha garantálják, hogy politikamentesen, nem felülről irányítva, a hírekbe, tartalomba nem beleszólva dolgozhatunk, ha megmarad a függetlenségünk, és azt mondunk, amit akarunk, akkor mindent megfontolunk, még a nem országos frekvenciák ajánlatát is. Ha ez mind stimmel, és a munkakörülmények markánsan jobbak, akkor sok minden elképzelhető.  De most még ezen nem gondolkozunk. Legfontosabb most a Class, olyanok leszünk mint a Titanic hegedűsei. A rádióval vagyunk az utolsó pillanatig, bármikor is érkezzen az el.