Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Nagy leépítésre készül az MTVA

2016.08.26. 08:17

Leépítésre készül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), írja a Nol.hu. 

A közmédiában jelenleg 2000-en dolgoznak. 2011 nyarán és őszén hozzávetőleg 900 embert küldtek el, azóta évenként 100-200 fővel csökkentik a létszámot, de közben sokakat fel is vesznek. A cég összes dolgozójának bére és azok járulékai évente meghaladják a 15-16 milliárd forintot, az MTVA vezetése az ismétlődő elbocsátásokkal ezt az összeget próbálja meg lejjebb faragni.

A közmédia a lap kérdésére azt válaszolta, hogy az „MTVA szervezeti egységeiben folyamatosan zajlik egy belső vizsgálat, melynek célja annak kiderítése, hol vannak lehetőségek a még mindig meglévő párhuzamosságok megszüntetésére és a hatékonyság további növelésére”. Ennek a vizsgálatnak lehetnek személyi következményei, de az ­MTVA szerint nem olyan nagyságrendű (300 fő), mint amiről a Nol.hu tudomást szerzett. „Mi egy modern, XXI. századi közszolgálati médiaportfóliót építünk, és ennek a munkának része, hogy időről időre felülvizsgáljuk a szervezet személyi állományát és költségszerkezetét” – zárul az MTVA válasza.

Az MTVA idén 77,7 milliárd forintból gazdálkodik, ami a 71,1 milliárdos költségvetési támogatásból és a 6,6 milliárdos tervezett kereskedelmi és vagyongazdálkodási bevételből adódik össze.