Jared Leto újabb Oscarra pályázhat

2016.09.21. 07:07

Jared Leto jelenleg Magyarországon forgatja a Szárnyas fejvadász második részét, illetve turistaként fedezi fel magának a belvárost, de az amerikai lapok már beszámoltak róla, hogy milyen filmben lesz a jövőben látható.

A The Hollywood Reporter arról ír, hogy Jared Leto az Oscar-díjas Terence Winter forgatókönyvíróval dolgozik együtt és Andy Warhol amerikai művész életéből készítenek filmet. A film producere az a Michael De Luca lesz, aki eléggé otthon van a valódi eseményeket feldolgozó filmek elkészítésében, illetve azok Oscarra juttatásában. Ilyen volt a Tom Hanks főszereplésével készült Phillips kapitány, vagy a Facebook alapításáról szóló film, a Közösségi háló. Ezek alapján már most be lehet lebegtetni, hogy Oscar-szag van a levegőben, de messze még a vége és rendezője sincs a projektnek.

A forgatókönyv kiindulási alapja Victor Bockris 1989-ben kiadott könyve, a Warhol: The Biography lesz, aminek a jogait Leto és De Luca már korábban megszerezték. Warhol a 60-as években lett igazán híres, amikor viccet csinált a tömegkultúrából és felvetette a kérdést, hogy miért ne lehetnének a leveskonzervek is művészeti alkotások. Ezek egy részét tavaly a budapesti Ludwig múzeumban meg is lehetett tekinteni.

Warhol nyíltan meleg volt egy olyan korban, amikor még ez sokkal kevésbé volt elfogadott, és extravagáns személyiségéhez valószínűleg jól passzol majd Leto megjelenése, illetve szinészi stílusa. Warhol karaktere egyébként feltűnt Terence Winter előző projektjében is, az HBO-ra készült Bakelit című sorozatban, ahol John Cameron Mitchell játszotta el a legendás művészt.

Ne maradjon le semmiről!