Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

A fehéroroszok visszaléptek, Magyarországra jön a tánc-világbajnokság

2016.10.22. 11:44

Decemberben Pécsen rendezik a 2016-os Formációs Standard Világbajnokság, miután az eredeti rendező, Minszk visszalépett, írja a MOB Sajtószolgálata. A közlemény szerint a Magyar TáncSport Szövetség ezután jelentkezett be a december 4-i formációs standardtáncok világbajnokságára.

Sági István, a hazai szövetség elnöke szerint az Adria-Szigo KTSE és a Szilver TSE hathatós közreműködésével sikerült Magyarországra hozni a versenyt, amely hatalmas sportszakmai és sportdiplomáciai sikerként könyvelhető el.

Ahogy a videón is látható, társastánccsapatok versenyeznek egymással.

„Fantasztikus, hogy a magyar táncsport egy ilyen rangos világversennyel zárhatja az évet. A hátralévő időszakban kemény munka vár ránk, és azon leszünk, hogy minél színvonalasabb világversenynek adjunk otthont december elején” – mondta Sági István. 

Az első formációs standard vb-t a Wikipedia szerint 1995-ben rendezték Stuttgartban, azóta minden évben megrendezik, a legtöbbnek Németország adott otthont, de Oroszország, Moldova is gyakran rendező ország, és tartották már Ausztriában és Lengyelországban is. Magyarországon most először.

A versenytánc világbajnokságok között ez egy kiemelt eseménynek számít.