Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Kim Dzsongun kiadta a parancsot a dél-koreai vezetők meggyilkolására

2016.11.06. 21:52

Kim Dzsongun, Észak-Korea pártelnöke pénteken arra utasította az ország különleges erőit, hogy öljék meg a dél-koreai politikai vezetőket. Pontosabban parancsba adta, hogy

töröljék el [a dél-koreai] elnöki rezidenciát elfoglaló emberi mocskot, a hadsereggel és a bábkormánnyal együtt, akik az örökkévalóságig megbocsáthatatlan bűnöket követtek el.

A hírről az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA számolt be.

Kim Dzsongun a különleges erőknél tett látogatásán tette a fenti nyilatkozatot. Ez volt a pártvezér első látogatása a fegyveres erőknél szeptember óta. A dél-koreaiak Kim látogatását a katonai alakulatoknál provokációként könyvelték el. Az ország vezetése és az Egyesült Államok feltett szándéka, hogy megállítsák Észak-Korea nukleáris fegyverkezését.

A katonáknak Kim Dzsongun azt mondta, hogy fontos feladatot bízna rájuk: hogy

döfjenek tőrt az ellenfél szívébe, és törjék el a gerincüket.

Kim látogatása azt is jelezheti, hogy Észak-Korea felkészül a gerillaháborúra egy lehetséges krízis előtt. Az országban működik a világ egyik legnagyobb létszámú hadserege: a 25 millió lakosú országból 1 170 000 katona van. (Kontraszt: az Egyesült Államoknak 1 410 000 fős hadserege van.)

Észak-Korea legutóbb az országban végzett atomkísérletekkel került a hírekbe, illetve az országon végigsöprő éhínséggel. Ez egyenes következménye annak, hogy Kim Dzsongun a bruttó nemzeti jövedelem egynegyedét költi fegyverkezésre. Az észak-koreai családokat eközben arra biztatják, vegyék rá az idős rokonaikat, hogy öljék meg magukat, mert így megspórolhatják a gyógyszerek és az alapszükségleti cikkek költségeit – jelentette csütörtökön a Radio Free Asia.

Kim Dzsongun feleségét hét hónapja nem látta senki.