Meghalt a nemi erőszakkal vádolt brit fotóművész

000 IC8Z9
2016.11.26. 08:53

83 éves korában meghalt pénteken David Hamilton brit fotóművész, filmrendező, akinek tizenéves lányokról készült aktfotói részben rajongást, részben bírálatot váltottak ki a közönségből, írja az MTI.

A francia média értesülései szerint Hamilton öngyilkosságot követett el párizsi lakásában, miután az utóbbi időben több volt modellje azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta, illetve megerőszakolta.

A francia hatóságok azt közölték, hogy a 83 éves Hamiltonra a lakásában találtak rá. Halálának okaként szívének leállását jelölték meg. Arról nem voltak hajlandók nyilatkozni, hogy igaz-e az öngyilkosságáról szóló jelentés. A francia média azonban tudni véli, hogy a művész végett vetett az életének.

Flavie Flament francia rádióbemondó azzal vádolta meg nemrég, hogy megerőszakolta őt, amikor még csak 13 éves volt. Más nők is hasonló esetekről számoltak be vele kapcsolatban. Hamilton viszont perrel fenyegette meg vádlóit. Az Europe 1 rádió szerint szerdán azt mondta: ártatlan, és joga van ahhoz, hogy ekként kezeljék.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

(Borítókép: David Hamilton 1983-ban a párizsi Drouot akciós házban, munkái előtt. Fotó:  AFP / Pierre VERDY)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport