Meghalt Carrie Fisher anyja, Debbie Reynolds

2016.12.28. 23:42 Módosítva: 2016.12.29. 06:41

Egy nappal lánya halála után, 84 éves korában elhunyt Debbie Reynolds, a Csillagok háborújában Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher édesanyja. A hírt fia, Todd Fisher erősítette meg, aki szerint az egyik utolsó dolog, amit anyja mondott, az volt, hogy a lányával akar lenni. 

A 84 éves színésznőt nagyon megviselte lánya halála, éppen fia Beverly Hills-i otthonában volt, hogy megbeszéljék a Carrie Fisher temetésével kapcsolatos teendőket, amikor rosszul lett. Stroke gyanújával vitték kórházba, számolt be a hírről a TMZ.

Reynolds egészségi állapota az elmúlt években jelentősen rosszabbodott. Tavaly például az amerikai filmakadémia Jean Hersholt Humanitárius Díjával tüntették ki, de a díszvacsorán nem tudott részt venni. A színésznő fia szerint Carrie Fisher halála túl nagy stresszt és leküzdhetetlen fájdalmat okozott anyja számára, ebbe halhatott bele. Az USA Today által megkérdezett bánatszakértő, David Kessler szerint ez „abszolút lehetséges”. (Kessler három hónappal ezelőtt vesztette el 21 éves fiát.)

Debbie Reynolds az ötvenes évektől kezdve közel hatvan éven át játszott filmekben, ismertté az Ének az esőben tette, Az elsüllyeszthetetlen Molly Brown című filmben nyújtott alakításáért pedig 1964-ben Oscar-díjra jelölték. Olyan színészek mellett is szerepelt, mint Gene Kelly, Frank Sinatra, Tony Curtis vagy Fred Astaire. Utoljára az Ocean's Elevent rendező Steven Soderbergh 2013-as, Túl a csillogáson című tévéfilmjében lehetett látni, amelynek Matt Damon volt a főszereplője.

1955-ben házasodott össze Eddie Fisherrel, ebből a házasságából született két gyereke, Carrie és Todd. Házasságuk a színész és Elizabeth Taylor viszonya miatt ért véget, aki akkoriban Reynolds barátnője volt. A színésznő később még kétszer ment férjhez: az első házassága 1960-tól 1973-ig, a második pedig 1984-től 1996-ig tartott.

A Csillagok háborújában Leia hercegnőt játszó Carrie Fisher hatvanéves korában halt meg kedden, miután néhány nappal korábban szívinfarktust kapott egy Los Angelesbe tartó repülőn.