Trumppal fotózták a Marvel-univerzum rejtőzködő fejét

2016.12.29. 11:34

Soha nem adott még interjút, és csak nagyon-nagyon ritkán készülnek róla fényképek, a Marvel Entertainment vezérigazgatóját, Ike Perlmuttert most mégis sikerült lefényképezni, méghozzá mindjárt Donald Trump társaságában.

A képet egy Jonathan Ernst nevű fotós készítette a Reuters hírügynökségnek, amikor Perlmutter és Trump egy floridai rendezvényen találkozott egymással szerdán. A felvételen a Marvel-vezér napszemüvegben látható a megválasztott elnökkel, amint egy ablakon kémlelnek kifelé.

Perlmutterről tényleg nagyon-nagyon ritkán készülnek fényképek, amit jól jelez, hogy a Getty Images és Associated Press adatbázisa egyetlen találatot sem dob ki a nevére keresve. Legutóbb állítólag a Vasember első részének premierjén tűnt fel 2008-ban, de akkor is álcázva magát.

A 74 éves Perlmutter régóta jó barátságot ápol Trumppal, a Hollywood Reporter úgy tudja, hogy hálaadáskor is együtt vacsoráztak, és a republikánusokkal való szimpátiája is ismert, 2016 januárjában például egymillió dollárt dobott be Trump háborús veteránokat segítő adománygyűjtő akciójába.

Perlmutter a második világháború ideje alatt született Izraelben, harcolt az 1967-es hatnapos háborúban, ezután hagyta el hazáját, és költözött New Yorkba. Eleinte zsidó gyászszertartásokat vezetett Brooklynban, később pedig játékokat és szépségápolási termékeket kezdett el árulni New York utcáin. Innen tört egyre feljebb és feljebb, 2009-ben négymilliárd dollárért adta el a Marvelt a Disneynek.