Tizenhét embert tartóztattak le Kim Kardashian kirablása miatt

2017.01.09. 08:59
Tavaly októberben szorítottak fegyvert a homlokához, és raboltak el tőle tízmillió dollárnyi ékszert.

A francia média jelentése szerint tizenhét embert tartóztattak le Kim Kardashian tavalyi kirablásával összefüggésben - írja a BBC. A hatóságok közölték: a rablók után a helyszínen - a Kardashian megkötözésére használt anyagon és egy elejtett medálon - maradt DNS vezetett a letartóztatáshoz.

Egyikük DNS-e már ismert volt a rendőrök számára, mert a férfi már elkövetett korábban rablást és más bűncselekményeket. A rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya ezután lehallgatta a gyanúsítottak telefonjait, és még egy olyan találkozót is lenyomoztak, amelyre Kardashian ékszereinek egy potenciális vásárlója is eljött volna.

A gyanúsítottakat Párizs környékén, északon, Rouenben és a Riviérán, Nizzában vették őrizetbe egy kora reggeli razzia során. A letartóztatottak életkora 23-tól 73 éves korig terjed.

Kim Kardashian Westet, a világ egyik leghíresebb celebritását október elején rabolta ki öt maszkos fegyveres párizsi szállodai szobájában, egy divatbemutató után. Fegyvert tartottak a homlokához, majd ragasztószalaggal összekötözték, és bezárták a fürdőbe. A nagyobb sokkon kívül nem esett baja, viszont több, mint tízmillió dollár értékben raboltak el tőle ékszereket. Ebből hatmilliónyi ékszer az ékszeres dobozában volt, egy négymilliós gyűrű pedig csak simán az ujján. Kardashiannak egyébként volt testőre, őt is megbilincselték.

Ne maradjon le semmiről!