16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Bedőlni látszik az Alexandra könyvhálózat

2017.01.16. 16:35

Azok után, hogy két éve több üzlete is megszűnt, és a hírek szerint a csőd szélén áll az Alexandra könyvhálózat, legalábbis ez derül ki a Hvg.hu cikkéből. A könyvhálózat tulajdonosa, Matyi Dezső levelet küldött ki több másik könyvkiadónak arról, hogy nem tud fizetni, mivel 3,8 milliárd forinttal nekik is tartozik egy cég. De legalább felajánlotta, hogy a többi cég ne tőlük, hanem direkt az említett cégtől kérje a pénzét.

A Hvg.hu forrásai szerint a piac legnagyobb szereplőinek számító könyvkereskedők, például a Libri, a Líra és a Kossuth úgy döntöttek, hogy visszahívják a könyveiket az Alexandrából. Ez nagyjából 3000 címet jelent, ami valószínűleg nem élne túl Matyi Dezső cége.

Az ügyet bonyolítja, hogy közben az Alexandra és Matyi Dezső érdekeltségei mögött álló egyik Kft-ben egy új cég tűnt fel szeptembertől menedzsmenti joggal, akik állítólag kivették a vállalkozó kezéből az irányítást. Matyit állítólag megvezették és feljelentést tett, de több forrás és információ is arra utal, hogy az irányítás már nem nála van.

Erre utal az is, hogy állítólag a menedzsmenti jogot szerzett, de a könyvszakmában ismeretlen Wolf-CRS Kft. megtiltotta a dolgozóknak, hogy végrehajtsák Matyi Dezső utasításait, mert nem tud elszámolni 3 milliárd forinttal. A Hvg.hu cikkében Matyi ennek pont az ellentétére utal a könyvkiadóknak kiküldött körlevelében.  • Hírek
  • Hírek