Már múlt héten bezárt egy Alexandra könyvesbolt

DSZZS20050330006
2017.01.18. 11:55

Már jó ideje téma, hogy nincsen jó helyzetben a Matyi Dezső vezette Alexandra könyvbirodalom. Két napja írtuk meg, hogy akár az egész hálózat összedőlhet, miután Matyi nem fizet a könyvkiadóknak. Az első üzlet, úgy tűnik, el is bukott: még múlt hétfőn zárt be a Veszprém belvárosában lévő Alexandra könyvesbolt, tudta meg az Index.

Van egy másik, nagyobb Alexandra is a veszprémi Balaton Plazában. Kérdésünkre ott azt mondták, a kisebb üzlet végleg lehúzta a rolót, nem fog már kinyitni, ők azonban egyelőre nem tervezik a bezárást. Átvették a kisebb üzlet készletét és dolgozóit is.

Tavaly szeptemberben az Alexandrának tíz üzlete szűnt meg. Az érintett boltok: Alba Plaza, Csepel Plaza, Duna Plaza, Győr Plaza, Miskolc Plaza, Nyír Plaza, Kaposvár Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza.

Néhány napja Matyi Dezső levelet küldött jó néhány könyvkiadónak és viszonteladónak arról, hogy nem tud fizetni, mert neki is 3,8 milliárd forinttal tartoznak. A Hvg.hu információi szerint a piac legnagyobb szereplőinek számító könyvkereskedők – a Libri, a Líra és a Kossuth – azonnal úgy döntöttek, hogy visszahívják könyveiket az Alexandra bolthálózatból, ami mintegy háromezer címet jelenthet.