Letöltendő börtönt kapott a celebek meztelen fotóit kiszivárogtató férfi

2017.01.25. 08:43

Kilenc hónap letöltendő börtönt kapott az a chicagói férfi, aki több tucat ismert ember, köztük Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst és Kaley Cuoco színésznők meztelen, intim képeit szivárogtatta ki a netre, írja a CNN.

Két éve történt az internetes csak fappeningnek hívott bűncselekmény, amikor ismeretlenek feltörték több celeb iCloud-accountját, és az ott talált meztelen képeket kirakták az internetre. Közel harminc közszereplőt érintett a bűncselekmény, akiknek személyes adatait, videóit és képeit lopták el a hackerek. Az eset pikantériája, hogy 29 éves éves elkövető, Edward Majerczyk két chicagói rendőr gyermeke. Majerczyk úgy verte át az áldozatait, hogy trükkös emailben szerezte meg a felhasználónevüket és jelszavukat, végül több mint 300 személy adatait törte fel.

Az elkövető akár öt év börtönt is kaphatott volna, de ügyvédjei azzal védekeztek, hogy kizárólag személyes felhasználáshoz töltötte le az adatokat, azoknak publikálására nincs bizonyíték. Végül a bíróság kilenc hónap letöltendő börtönre ítélte a korábban kiszabott 18 hónap helyett.