Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A tavalyi év egyik legjobb színdarabjának választottak egy magyar darabot

2017.02.02. 17:04

A Proton Színház Látszatélet című színdarabját az elmúlt év 8. legjobb előadásának választotta a legjelentősebb német színházi kritikai portál, a nachtkritik.de. közönsége. A nachtkritik.de szerkesztősége minden évben összeállítja saját listáját az előző év 50 legjobb előadásáról, amelyek közül a nézők választhatják ki a legjobb 10-et. 

Mundruczó Kornél magyar társulata már másodszor szerepelt ezen a listán: a Szégyen 2013-as jelölése után most a Látszatélettel, amely végül a 8. helyen végzett a szerdán lezárult voksoláson. A közönségszavazás nyertese a Prinzregenttheater Bochum előadása, a Die Schöne und das Biest (A szépség és a szörnyeteg) lett Romy Schmidt rendezésében.

 "A Proton Színház előadása fölöslegessé teszi az összes formáról való diskurzust és mindent egyben kínál: együttérzést, könnyeket, radikális politikai tiltakozást, merő ostobaságot, örökkévalót és megfoghatatlant, félelmet, örömet, egy látszatéletet. Csodálatos!" - írta az előadásról a nachtkritik.de szerkesztősége a darab jelölésekor. 

 A Mundruczó Kornél rendezte előadás írója Wéber Kata, díszlettervezője Ágh Márton, aki Domán Melindával együtt a jelmezeket is jegyzi, fénytervezője Éltető András, zeneszerzője Asher Goldschmidt.  A színdarab legközelebb a Trafó Kortárs Művészetek Háza műsorán látható március 20-án, 21-én és 22-én.