Új részletek derültek ki Falco haláláról

2017.02.09. 11:25 Módosítva: 2017.02.09. 13:37

Tizenkilenc évvel ezelőtt, 1998. február 6-án halt meg (a Conchita Wurst előtt) a világ legismertebb osztrák popénekese, Falco. Az eredeti nevén Johann Hölzel nevű zenész a Dominikai Köztársaságban található Puerto Platán szenvedett tragikus autóbalesetet. Vérében 1,5 ezrelékes alkoholszintet, valamint kokain és marihuána nyomait mutatták ki.

Egy új dokumentumfilmben most egykori menedzsere és barátja, Hans Reinisch beszélt Falco utolsó heteiről. Az általa elmondottak arra utalnak, hogy nem egyszerű baleset, hanem öngyilkosság is lehetett az énekes halála, írja a Bunte.

A 40 éves popsztár halálában ugyanis egy súlyos szerelmi csalódás is közrejátszhatott. Falco hat héttel a baleset előtt ismert meg Dominikán egy Selina Vinas nevű nőt, aki miatt át is költözött egy másik helyre, hogy gyakrabban találkozhassanak.

A fiatal nő apja azonban nem nézte jó szemmel lánya és a negyvenes férfi kapcsolatát, főként Falco korábbi drogos ügyei miatt. Az osztrák énekes kemény harcot folytatott a kábítószerek ellen, és menedzsere elmondása szerint ebben az időben már két éve tiszta volt, nem használt drogokat. A lány mégis szakított vele.

Falco fájdalmában a szakítás után három napon át megállás nélkül ivott és drogozott. A baleset előtt nem sokkal autója legalább egy órán át állt egy parkolóban. Amikor az úton nagy sebességgel közeledett egy busz, az énekes gázt adott, és kihajtott a busz elé. Azonnal meghalt.