Gyárfás
18 °C
35 °C

Meghalt Mohaman, a Happy Gang egyik alapítója

2017.03.05. 20:21

Meghalt Meggyes Roland, művésznevén Mohaman, a Happy Gang együttes egyik alapító tagja, mondta el nevelőapja, Maruzsi László vasárnap az MTI-nek.  A 45 éves zenészt szombaton éjjel érte a halál szívelégtelenség következtében.    

Mohaman az 1990-es évek elején lett híres a Happy Gang tagjaként. Az együttesnek 1994-ben jelent meg első albuma, a Zimme-zumm. A második album, a Boojaka 1995-ben következett. 1996 májusában telt házas koncertet adtak a Petőfi Csarnokban, majd a Bravo újság közönségszavazatai alapján megválasztották őket az év legnépszerűbb zenekarának. Ugyanebben az évben jelent meg harmadik albumuk Dauer címmel. 1997 áprilisában felléptek a Total Dance Fesztiválon és megjelent negyedik lemezük, a Freestyle.      

Legismertebb számaik a Sokáig voltam távol, a Fiatal szerelem, a Kérek egy kulcsot a szívedhez, a Lógatom a lábam, a Minő guminő, a Lopják a Dzsekimet és a Szentkarácsony. A csapat 1999-es feloszlása után Meggyes Roland szólókarrierbe kezdett, és a 2000-es évek elején több önálló lemeze jelent meg. Aztán egy időre eltűnt a nyilvánosság elől. Később többször nyíltan beszélt róla, hogy drogproblémái voltak.

Az utolsó alkalom, hogy nagy nyilvánosság előtt szerepelt, tavaly ősszel volt az RTL Klubon, amikor az X-Faktorban nagy visszatérőket ígértek. Az adásról szóló cikkében a 444 akkor azt írta: a tévé megalázó helyzetbe hozta a rossz állapotban lévő előadót.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport