Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt Mohaman, a Happy Gang egyik alapítója

2017.03.05. 20:21

Meghalt Meggyes Roland, művésznevén Mohaman, a Happy Gang együttes egyik alapító tagja, mondta el nevelőapja, Maruzsi László vasárnap az MTI-nek.  A 45 éves zenészt szombaton éjjel érte a halál szívelégtelenség következtében.    

Mohaman az 1990-es évek elején lett híres a Happy Gang tagjaként. Az együttesnek 1994-ben jelent meg első albuma, a Zimme-zumm. A második album, a Boojaka 1995-ben következett. 1996 májusában telt házas koncertet adtak a Petőfi Csarnokban, majd a Bravo újság közönségszavazatai alapján megválasztották őket az év legnépszerűbb zenekarának. Ugyanebben az évben jelent meg harmadik albumuk Dauer címmel. 1997 áprilisában felléptek a Total Dance Fesztiválon és megjelent negyedik lemezük, a Freestyle.      

Legismertebb számaik a Sokáig voltam távol, a Fiatal szerelem, a Kérek egy kulcsot a szívedhez, a Lógatom a lábam, a Minő guminő, a Lopják a Dzsekimet és a Szentkarácsony. A csapat 1999-es feloszlása után Meggyes Roland szólókarrierbe kezdett, és a 2000-es évek elején több önálló lemeze jelent meg. Aztán egy időre eltűnt a nyilvánosság elől. Később többször nyíltan beszélt róla, hogy drogproblémái voltak.

Az utolsó alkalom, hogy nagy nyilvánosság előtt szerepelt, tavaly ősszel volt az RTL Klubon, amikor az X-Faktorban nagy visszatérőket ígértek. Az adásról szóló cikkében a 444 akkor azt írta: a tévé megalázó helyzetbe hozta a rossz állapotban lévő előadót.