Stohl otthagyja a Vígszínházat

2017.03.21. 08:32

A Blikk úgy tudja , Stohl András kiszáll a Vígszínház társulatából, mert annyi extra melója lett, hogy az már ütközik a színház érdekeivel, hiszen annak beleszólása van abba, hogy  színészei mikor próbálnak és mikor állnak színpadra. Mivel egyre nehezebb lett a többi munka egyeztetése a színházbeli teendőkkel, Stohl úgy döntött, lelép.

A lap úgy tudja, hogy ugyan Stohl nagyon szerette a Vígszínházat, de  egyre több feladattal keresték meg más színházaktól, ezek a kihívások pedig érdekelték. Az egyeztetés kifejezetten problémássá és kellemetlenné vált. Stohlnak a Válótársak című RTL-sorozatban van főszerepe, ennek forgatását úgy időzítik, hogy lehetőleg a színházi évadon kívülre essen, hiszen szinte minden szereplő tagja valamelyik társulatnak. 

Egyelőre nem tudni, hogy Stohl döntése végleges-e vagy csak átmeneti, de egy ideig nem szerepel majd a Vígszínház színpadán. A Blikknek azt mondta, nem tudja, hogy ez most fizetés nélküli szabadság, vagy ettől az évtől szabadúszó lesz-e.

„Nyáron egy olyan munkába vágok bele, amilyennel eddig még nem foglalkoztam, és ezt nem fogom tudni összeegyeztetni a színházzal. Még nem sikerült megegyeznem a színházzal, hogy társulati tagságom hogyan alakuljon a továbbiakban” – fogalmazott a színész.

Stohl 2013 óta tagja a Vígszínház társulatának, a Nemzetit hagyta ott a kedvükért. Onnan akkor távozott, amikor Alföldi Róbertet leváltották, és már nem látott perspektívát. Jelenleg öt darabban látható a Vígben, júniusig több mint harminc előadása lesz még. Hogy szabadúszóként ­megtartja-e a szerepeket, vagy Eszenyi Enikő színházigazgató másra osztja ki őket, azt nem tudni.