Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Műholdas kapcsolattal vehetne részt az orosz versenyző az Eurovízión

2017.03.23. 17:54

Élő műholdas összeköttetés révén, Moszkvából vehetne részt az ukrán beutazási tilalommal sújtott orosz előadó a májusi kijevi Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) kompromisszumos javaslata szerint - írja az MTI. 

Hogy megőrizze a dalverseny politikamentes jellegét, az EBU lázasan kereste a megoldást, amit most felajánl a két civakodó országnak.

A fesztivál több mint hatvanéves történetében ilyesmi még nem fordult elő, de az elfogadás eurovíziós értékének, valamint az "Ünnepeljük a sokszínűséget" idei mottónak a szellemében felvállaltuk ezt a szokatlan döntést, hogy lehetővé tegyük a részvételt mind a 43 országnak.

Julija Szamojlova kerekesszékes orosz énekesnőt azért nem engedik fellépni Kijevben, mert egy krími vendégszereplése alkalmával megszegte azt az ukrán törvényt, amely csak ukrán területen és csak ukrán jóváhagyás birtokában engedélyezi a beutazást az elcsatolt Krím félszigetre. Kijev szerint Moszkva szándékosan provokálja Ukrajnát az eurovíziós jelölt személyével.  • Vennék
  • Bankszámla