Kilenc díjat kapott a Harry Potter és az elátkozott gyermek

2017.04.10. 10:03

Soha ennyi díjat nem kapott még egy dráma sem a londoni Laurence Olivier-díjátadó gálán. A legrangosabb brit színházi díjnak számító eseményen a J. K. Rowling regényfolyama nyomán született kétrészes darab 11 kategóriában nyerhetett volna, ebből jött össze kilenc, köztük a legjobb új darab díja. A dráma a harmincas éveiben ábrázolja Harry Pottert és barátait, akiknek már a gyermekei járnak a Roxfort varázslóiskolába.

gettyimages-666537520
Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary

A felnőtt Harry Pottert alakító Jamie Parker lett a legjobb színész, a Hermionét játszó Noma Dumezweni pedig a legjobb színésznő, de kapott díjat a Scorpius Malfoyt alakító Anthony Boyle (legjobb mellékszereplő), ahogy a darab rendezője, John Tiffany is. Ezek mellett több technikai kategóriában is nyert s produkció.

A legjobb musicalfelújítás a Jézus Krisztus Szupersztár lett, a legjobb vígjáték díját a Skót Nemzeti Színház Our Ladies Of Perpetual Succour című előadása kapta. Az év életműdíját Kenneth Branagh vehette át Mark Rylance-től, a brit színházművészethez való kiemelkedő hozzájárulásáért  kapta.