Meghalt Litauszki János Balázs Béla-díjas rendező

2017.05.27. 11:41

Életének 64. évében szombaton elhunyt Litauszki János Balázs Béla-díjas rendező, a közmédia munkatársa, közölte a család az MTI-vel.

Litauszki János Kiskőrösön született 1954 március 10-én. 1980-tól dolgozott a Magyar Televízióban, először jogi végzettséggel rendezőasszisztensként, majd 1982-től rendezői munkakörben. 1988-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskola adásrendezői szakán. 2011-től a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt rendezője.

Számos televíziós magazinműsort, élő adást és dokumentumfilmet készített, köztük az Ablak című közéleti riportműsort, valamint a Cérnaszálon, a Titkolt örökség, A mi kis rádiónk és a Nővérek várólistán című alkotásokat. Ha lenne egy üvegház című filmjéért 2005-ben a Magyar Filmszemlén a Duna Televízió különdíját, a Cérnaszálon című dokumentumfilmjéért 2006-ben a Magyar Filmszemle rendezői díját érdemelte ki. 2010-ben Balázs Béla-díjat kapott.

Litauszki Jánost az MTVA saját halottjának tekinti, írja az MTI. Az emlékére műsorváltozás lesz szombaton: a Duna World csatornán este 8-tól a Cérnaszálont adják. A dokumentumfilm a Magyarországon dolgozó vendégmunkások sorsát mutatja be öt kárpátaljai asszony történetén keresztül.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport